Presidentti Michel Sleiman avasi eilen 10 km:n Fun Runin. Hän seisoi sadekatoksen alla seuranaan mm. vaimonsa Wafaa, laulaja Haifa Wehbe, syyrialainen näyttelijä Dureid Lahham ja nuoriso- ja urheiluministeri Ali Abdallah. Kun osallistujamassa vyöryi yli lähtöviivan, libanonilaiset hurrasivat presidentin katoksen suuntaan. Todennäköisesti presidenttiäkin enemmän suosionosoitukset oli tarkoitettu suositulle laulajattarelle.

Pääministeri Saad Hariria emme nähneet. Hän oli kipaissut henkivartijoineen juoksemaan kymppiä jo ennen kuin me kävelijät pääsimme yli lähtöviivan. Daily Starin etusivun kuvatekstin mukaan liikkeellä oli tosin ollut varsinainen haamujuoksija: Rafik Hariri. Minä olin kuljettanut meidän EST-läisemme kisapaikalle Rafik Haririn surmapaikan kautta ja näyttänyt hänen näköispatsaansa, joka seistä pönöttää paikan läheisyydessä kädet taskussa. Ei ole tainnut Saad-poika vielä saavuttaa isänsä mittoja.

Sisäministeri Ziyad Baroud oli Daily Starin mukaan hiiltynyt Beirutin liikenteeseen lauantaina ennen maratonia. Lehti kertoo, että hänen autonsa oli juuttunut liikenteeseen Downtownissa. Ministeri hyppäsi autosta ja ”otti Libanonin painajaismaisen liikennetilanteen omiin käsiinsä” alkaen poistaa maratonia varten pystytettyjä katuesteitä. ”Viranomaiset eivät ilmeisesti olleet virallisesti hyväksyneet katujen sulkemista,” kirjoittaa Daily Star.

Vielä sunnuntaina näistä kärhämistä eivät tienneet ne yli 30.000 ihmistä, jotka osallistuivat joko täysmaratonille, 10 km:lle tai 5 km:lle. Siellä meni vanhat sekä nuoret samanlailla, samoin muslimit ja kristityt – ja joukossa meidän urheat Extreme Survival Teamimme juoksijat pakolaisleireistä.